Ασκήσεις στο Νερό – Μύθοι και Αλήθειες

zz8j381530876843968.png

1. Η γυμναστική στο νερό είναι ευεργετική για τις αρθρώσεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Λόγω της μειωμένης επίδρασης της βαρύτητας, οι αρθρώσεις μπορούν να έχουν ένα πλήρες εύρος κίνησης, χωρίς να καταπονούνται, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία.

2. Η γυμναστική στο νερό δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική με τη «συμβατική» γυμναστική    

ΜΥΘΟΣ: Δεδομένου ότι οι επιπτώσεις της βαρύτητας στις αρθρώσεις μειώνονται στο νερό, η αντίσταση στην κίνηση αυξάνεται λόγω της δυναμικής του νερού. Μια άσκηση μέσα στο νερό μπορεί να αποφέρει περισσότερα αποτελέσματα από ότι έξω από αυτό, δεδομένης της αυξημένης αντίστασης στην κίνηση (= αύξηση δύναμης και αντοχής).

3. Ενδείκνυται ακόμα και για άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις και στη μέση.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Λόγω της μειωμένης πίεσης στις αρθρώσεις, η γυμναστική στο νερό είναι ιδανική για ειδικές ομάδες ανθρώπων με προβλήματα στη μέση, στον αυχένα, με ιστορικό εγκεφαλικού/καρδιακού επεισοδίου ή ακόμα και για παχύσαρκους.

4. Κάνοντας αεροβική άσκηση στο νερό, καίω λιγότερες θερμίδες, άρα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική στην απώλεια βάρους.

ΜΥΘΟΣ: Ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης και αντίστασης του νερού έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη λειτουργία του σώματος μας. Αναλόγως το βάρος, τη θερμοκρασία του νερού και την ένταση της άσκησης μπορούμε να χάσουμε 400-500 θερμίδες σε μια ώρα άσκησης!

Ιδανικός βοηθός μας δε, για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, είναι το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL MultiVitamin Energy Plus. Θα σου δίνει την ενέργεια και τόνωση που χρειάζεσαι, plus… ακόμα περισσότερη ενέργεια και τόνωση!

Αποτελεί έναν ενισχυμένο συνδυασμό υψηλής περιεκτικότητας βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων απαραίτητων για την παραγωγή & απελευθέρωση ενέργειας στον οργανισμό.

Οι πολυβιταμίνες EVIOL MultiVitamin Energy Plus συμβάλλουν:

  • Στην παραγωγή ενέργειας
  • Στη μείωση της κόπωσης & της κούρασης
  • Στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών
  • Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, δοντιών, μαλλιών, νυχιών & του δέρματος.

Η σύνθεση του EVIOL MultiVitamin Energy Plus είναι ενισχυμένη με Panax Ginseng, L-Καρνιτίνη και α-λιποϊκό οξύ που προσδίδουν extra τόνωση, ενέργεια & αντιοξειδωτική προστασία, ιδανική για τις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας.

Πηγές:

Ιστοσελίδες της International Fitness Association και της Accelerate physical therapy

×